torsdag 3. mai 2007

Vampus sutrer igjen

Hun gjør det nokså ofte. Jeg kjenner henne bare gjennom bloggen hennes, men den kan man trygt si er fylt med sutring. Først og fremst skjer det hver gang hun skal uttrykke sin misnøye med at noen, i motsetning til henne, faktisk bruker hodet til å tenke med.

Det hun sier er ikke noe nytt, men stort sett tradisjonelt konservativt tankegods. Høyre har alltid støttet diktaturer i Latin- og Sør-Amerika så lenge de var på demokratiets (les USAs side) for eksempel og angrepet enhver person som ønsker å frigjøre landet sitt fra Sambandsstatenes (og diverse dødsskvadroners)dominans. Pinochet i Chile, Somoza i Nicaragua, dødsskvadronene i El Salvador og diverse andre uhyggelige utslag av USAs politikk var og er i beste fall et nødvendig onde for å sikre demokratiet i høyrefolks øyne. Og nå, når diverse venstreorienterte ledere som tross alt er mer opptatt av rettferdig fordeling av goder enn sine brutale forgjengere endelig kan bli demokratisk valgt fordi USAs makt har blitt strukket for mye til at de aktivt kan blande seg inn i det de alltid har sett på som sin bakgård, kommer høyrepropagandaen og virkelighetsfjernheten fram igjen, blant annet hos Vampus. Ja, folk på venstresiden i Norge, Danmark og andre steder har støttet og støtter diktaturer, og det er helt utmerket at dette blir påpekt og trukket fram, men merkelig nok blir det snakket veldig lite om alle diktaturene borgerlige partier har støttet og støtter. Vampus er en utmerket representant for den nye generasjonen av blåfolk også i så måte.

Når politiet, når tyrannenes bøller angriper Blitz og demonstranter i Oslo igjen, og etablert media lyver igjen og fremstiller demonstrantene som de voldelige, så godter Vampus og andre støttespillere blant bloggerne seg, fordi de vet at folk flest støtter deres falske versjon.

Dette som to eksempler blant mange.

Vampus har blitt fremstilt som noe nytt og friskt, men det er hun selvfølgelig ikke. Hun er bare fortsettelsen på en lang tradisjon av mer eller mindre dyktige bedragere. Hvordan noen som ikke støtter hennes syn kan linke til henne er ubegripelig, selv som en representant for Fienden. Hun er bare enda en forbigående fad, enda en velretusjert plakat.

Dog vil jeg ikke bli overrasket over å se henne høyt på strå i politikken om noen år. Slik er dagens verden.

Se på Vampus som sprader og brisker seg i gatene. Det bør være tydelig for alle at keiserinnen har like lite klær som sine forgjengere.

Kanskje folk liker å se Vampus uten spradebukser, hva vet jeg…

2 kommentarer:

  1. Kan man kanskje kalle hennes synspunkter som "vulgærpropaganda"? For jeg ser også at hun tenker lite over sammenhenger.
    Hun har sin styrke i at hun fanger opp saker som fortjener å bli belyst. Men belyse dem, det er hun dårligere til.

    SvarSlett
  2. God vinkling, selv om jeg uenig i at hun kan fange opp saker også. Det må i tilfelle være vulgærpropagandaen.

    SvarSlett