søndag 15. februar 2009

Gulag

Nå, med presset fra toppen borte står soldater som tidligere tjenestgjorde ved Guantanamo-basen fram og sier at forholdene der var verre enn noen kunne forestille seg. Det ble bedrevet systematisk mishandling og tortur av de nesten 250 fangene der.

Susan J. Crawford, som leder utvalget som skal bestemme om det skal reises tiltale mot de innsatte sier at tortur ble foretatt på blant annet Mohammed al-Qahtani, og at også tilståelsen hans må sies å være verdiløs, slik det er tilfelle med de aller fleste innsatte.

I fjor vår ble Sami al-Hajj, en fotograf fra den arabiske tv-kanalen Al Jazeera satt fri etter seks års i fangeskap, sterkt avkreftet og forkommen. Han hadde praktisk talt blitt en gammel mann i løpet av den tiden. Han var trettini.

Alt dette ble og blir fortsatt rettferdiggjort med den tvers igjennom falske «krigen mot terror», en bevisst villfarelse som har skapt utrolig mye lidelse og terror, en terror utøvet av vestlige myndigheter.

4 kommentarer:

  1. Som du er inne på, blir den såkalte "Krigen mot terror " fortsatt brukt til å rettferdiggjøre tortur og kidnapping. Skremmende mange amerikanere mener fortsatt at tortur kan være både riktig og nødvendig.

    For å unngå å gjenta Bush-administrasjonens forferdelige feiltrinn og bevisste overgrep, må Obama snarest sette igang ei grundig og uavhengig etterforskning av omstendighetene som førte til at tortur blei godkjent på høyeste hold i det amerikanerne elsker å kalle "land of the free, home of the brave".

    Skriv under på Amnesty Internationals opprop og krev at Obama setter igang etterforskning av all amerikansk tortur her: http://takeaction.amnestyusa.org/siteapps/advocacy/index.aspx?c=jhKPIXPCIoE&b=2590179&template=x.ascx&action=11732&tr=y&auid=4493973

    SvarSlett
  2. Bush og hans hjelpere bør også bli siktet, men ingenting tyder på at de blir det.

    SvarSlett
  3. Det har du nok dessverre rett i. Imidlertid vil en full undersøkelse av hva som førte til at tortur blei godkjent fra høyeste hold, og hvilke konsekvenser dette fikk, være et viktig og nødvendig skritt i riktig retning.

    SvarSlett
  4. En full og uhildet undersøkelse, og en slik undersøkelse ville ha endt med rettssak mot Bush & co. Derfor blir det ikke noe av.

    SvarSlett