tirsdag 3. februar 2009

Dødsstraff for skokasting?

Skokasting blir stadig mer populært. Det begynte da Bush nesten ble truffet i Irak og i går unnslapp så vidt Kinas statsminister Wen Jiabao en tilsvarende ublid skjebne på Cambridge-universitet i Storbritannia.

Iraneren som kastet skoen mot Bush råtner i fengsel og ser ut som om han vil bli værende der en godt stund. No good deeds og unpunished. Han har dog blitt folkehelt i arabiske land og skokasting mot upopulære politikere har bredt seg som en farsott.

I vesten er man litt mer hyggelig mot disse galante våpendragere, selv om mannen i går også ble ført bort av sikkerhetspolitiet. Men hvis det griper om seg tar nok våre ledere hurtig grep for å motvirke en slik respektløs handling. Akkurat som omsetning av narkotika gikk fra å være helt legalt til å gi tjueen års fengsel så vil denne sporten hurtig stige i gradene blant alvorlige forbrytelser, vent og se.

Med til historien hører også det faktum at de kinesiske studentene som var til stede støttet Wen Jiabao, og slengte ukvemsord mot skokasteren. Kinesere i utlandet, selv etter flere generasjoner støtter gjerne Kinas ledelse, uansett hvordan de oppfører seg. Skokasteren skrek til dem hvordan de kunne sitte der å lytte høflig til en drittsekk som den kinesiske statsministeren. Han fikk ingen støtte. Like lite som han ville ha fått om han hadde slengt sko etter vestlige ledere, som så visst er en sko eller to verdt.

2 kommentarer:

  1. Skokasting - kakekasting - og så videre er da 100% ufarlig. Nesten å regne som en ikke-volds markering. Og burde ikke bare være tillatt, men heller akseptert.

    Viktig er dog prinsippet om at du eller jeg aldri hadde fått noen bak lås og slå om noen hadde kastet sko etter oss (ikke det at jeg hadde ønsket det ;)

    Poenget er da at her skjer en meget åpenbar forskjellsbehandling. Et bevis på at likhet for loven ikke eksisterer, og at maktmennesker og deres systemer er basert på undertrykkelse.

    Det visste vi jo fra før, men flertallet av saueflokken ser det ikke slik selv om bevisene står i kø.

    SvarSlett
  2. Det er forskjell på jordkloden, i menneskesamfunnet i dag på konge og hattemaker og uteligger, og det er ille.

    SvarSlett