tirsdag 12. august 2008

De kloke norske hoder

Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg sier i anledning konflikten mellom Georgia og Russland at krig er alltid galt og at man må forhandle i stedet. Gode poeng der. Jeg anbefaler at USA og NATO og Norge øyeblikkelig trekker seg ut av Irak og Afghanistan, og setter seg ned ved forhandlingsbordet sammen med hvem de enn kriger mot.

Etter at den såkalte kalde krigen sluttet har land etter land i den tidligere østblokken sluttet seg til NATO og angrepsalliansens ekspansjon østover. Russerne har protestert, naturlig nok, både mot det og det nye amerikanske rakettskjoldet, som også helt soleklart er rettet mot Russland. Nå er Moder Russland slett ikke mors beste barn selv, men at de har all grunn til å føle seg truet er hevet over tvil.

Kampene i Georgia er Russland måte å trekke linjen i sanden på. I femten år har de stått og sett på at en tidligere fiende har rykket nærmere dem. USA har vært til stede i Georgia i årevis, som «rådgivere», som de er i Ukraina og andre tidligere sovjetstater som ikke allerede er natomedlemmer. Sett fra Russlands synspunkt er det fullt forståelig at Russland reagerer. De blir omringet av en potensiell fiende, en angrepsallianse som blir stadig mer aggressiv over hele verden. Ethvert land ville ha reagert på noe slikt.

Vestens propaganda, inkludert syke norske bloggsteder som dokumentdotno og rightsdotno fremstiller selvfølgelig Russland som den aggressive, som vanlig, men det er simpelthen ikke tilfelle.

2 kommentarer:

  1. Argumentet er logisk gyldig, helt enig med deg, men det som virker litt upassende her i denne konflikten, er spillerollen til Sarkozy . Han bønnfalte russerne om fred !!! Hvorfor ikke når det gjelder fred i midtøsten...

    SvarSlett
  2. Det er mange ting verdens ledere burde ha gjort som de ikke gjør. Midt Østen er definitivt en av dem.

    SvarSlett