søndag 17. august 2008

Klisjébarnet i n’te potens

En blogger, Rød Stemme har skrevet om Ulrikke Lund Larsen, jenten bak bloggen klisjébarnet.com og satt skapet på plass, ved å eksponere hennes totale overfladiskhet. Jeg kan stort sett støtte det Rød Stemme sier, og legge til mine egne vurderinger, og jeg har lest Ulrikkes blogg.

Ulrikke skriver om moter, om sminke, om moteshow, om Gossip Girl, om å dolle seg opp, om Paris på tjuetallet, om håndvesker, om Vogue, den store kjærligheten… og så er det en bit dyrevern der. Jeg antar at selv den mest overfladiske person må ha et slags moralsk alibi. Slike dukker som har dollet seg opp går gjerne rundt med en liten puddel eller lignende. Vinnere av skjønnhetskonkurranser er gjerne også snill mot dyr, når hun blir spurt om hun har en hobby.

Jeg blir kort og godt skikkelig provosert av Ulrikkes blogg. Man kan ikke akkurat kalle det hjernedødt, det som står der. Egentlig er det verre enn det, en slags hyllest til den totale likegyldighet. Hun er et vandrende symptom på vår tid, det er sikkert. Hun ligner på alle andre blondiner med tykk sminke man ser på gaten, ikke bare i ansiktet, men i hodet, tankegangen også. Ulrikke er en vandrende klisjé og vet det åpenbart, når man ser hva hun kaller bloggen. Så i tillegg til alt det andre vet hun også hva hun gjør, spiller på, for å tiltrekke seg andre jenter av samme kaliber. Hun er typisk, og slik hun fremstår må man stille seg spørsmålet om hun har noen individualitet overhodet. Akkurat det er ekstremt normalt i dag, men hun er en utmerket representant og uttrykk for dagens likegladhet.

Dette er å være vellykket i dag, å være sykelig opptatt av utseendet, unyttige forbrukerartikler og lite annet. Ulrikke har en stor fremtid.

4 kommentarer:

 1. Wow. Så moden du er, som må disse andre bloggere for å få oppmerksomhet. Så bare fordi Ulrikke bryr seg om utseendet betyr at hun ikke kan bry seg om noe annet. Forresten, er ikke personlig angrep mot andre bloggere forbudt på blogg.no?

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke på blogg.no...

  Ja, jeg er moden, i motsetning til deg. Jeg uttaler meg på grunnlag av bloggen hennes, og den er nokså entydig.

  Jeg gjør det selvfølgelig ikke for å få oppmerksomhet, da jeg hører til dem som ikke gidder å bry meg med slikt. Jeg gjør det fordi jeg avskyr hennes (og din) mennesketype, og konsekvensene det har for samfunnet, hvor overfladisk det blir.

  Hva er foresten galt med personangrep? Skal man ikke kunne si hva man mener om en person? Du driver personangrep i dette øyeblikk.

  Hykler!

  SvarSlett
 3. "min" mennesketype? hva i helvetet kan du vite om min mennesketype unntatt at jeg beskyttet noen som ble angrepet uten noe grunn, noe jeg hadde gjort for hvem som helst. wow, og du forventer at folk skal ta deg seriøst? Selv om du ikke er på blogg.no, så blir du publisert gjennom bloggrevyen, noe som knytter deg til serveren. Og det er en stor forskell mellom å ha en diskusjon basert på noen sine meninger og å angripe personen. Lær deg det unge! Jeg har derimot aldri drevet med personangrep, hvor har jeg noengang angrepet deg som person? så det at du kaller meg hykler viser for en idiot du egentlig er. Gratulerer. Og hvor lite liv må man ha hvis man leser gjennom blogger man ikke interesserer seg for for å så angripe bloggerne som skriver de? Dette innlegget skal rapporteres, det kan du være sikker på.

  SvarSlett
 4. Flott. Jeg elsker det når hyklere blir sinna, når de får sin egen dritt slengt i trynet.

  SvarSlett