mandag 11. august 2008

Twingly-horer er horer

Når alt kommer til alt har ikke ordet hore opprinnelig noe med å selge kroppen sin for penger å gjøre. Den opprinnelige betydningen er å selge seg, punktum, og de som linker villig til Dagbladet og VG og de andre, spesielt på denne måten selger seg.

Jeg er imot å linke til etablert media på generell basis. Det skal være svært gode og betydningsfulle artikler for at jeg skal gjøre det, og som vi alle vet eller burde vite så er slikt en ganske enorm mangelvare blant dagens nyhetsformidlere.

Hvis man ønsker å linke noe sted bør man linke til alternative kilder, til et sted der man har satt seg inn i saken, gått skikkelig i dybden, ikke til et sted der overfladiske betraktninger har blitt dagens mote, og man bruker fem minutter på å skrive en artikkel.

Man bør heller ikke ha bloggen sin på etablerte medias sider, slik som på vgbloggen, med mindre man tilhører dagens sedvanlige vegetative bevisstløse bloggere og folk da. Det er dessverre ikke mangel på dem, og de passer inn på sånne steder. Ingen andre bør føle seg hjemme der.

Man stiller seg også åpent for å bli sensurert, noe som alltid bør være en faktor. Man kan verken være kontroversiell eller skrive dype innlegg som Twingly-hore uten å risikere å bli sensurert for å skape det minste ubehag hos avisens lesere.

Man får nok flere lesere ved å prostituere seg, men får man bedre lesere, får man folk som virkelig kan verdsette alt arbeidet du gjør for å skrive en artikkel, og dybden i den?

Svaret er ganske så åpenbart. Når man går et sted der det overfladiske blir feiret, når man blir en del av det er overfladiskhet og interesseløshet det eneste man høster.

7 kommentarer:

 1. Jeg er enig med deg under visse sterke forbehold.
  Horing er jo horing, ofcourse, men likevel synes jeg ikke at vi helt kan *ignorere* det å faktisk bli lest.
  Skal vi ikke bli lest kan vi jo like gjerne lagre på harddisken?

  Bloggrevyen er ett must, og Norske Blogger er også verdt bryderiet med å legge innleggene inn; når man vet å bruke NB på rett måte.

  For meg er det viktig å gjøre mitt beste for å stanse høirebølgen i Norge med Frp i spissen.
  Da må ærekjærhet og stolthet vike for det å faktisk bli lest :D

  SvarSlett
 2. Sitat: "Jeg er imot å linke til etablert media på generell basis."

  Jeg for min del har egentlig bestemt meg for å ikke kommentere bloggposter som dette, men av en eller annen grunn føler jeg for å gjøre et unntak nå.

  Først og fremst fordi det fascinerer meg litt, at det går an å ha så bestemte og generelle meninger om blogging, uten hensyn til hva som er bloggernes ulike hensikter. Det er relativt åpenbart at FOR DEG er det viktig at bloggen din skal være et alternativ til mainstream media, og at du av bloggideologiske årsaker ikke vil ha noe med slike medier å gjøre. Greit nok. Helt fint.

  Har det falt deg inn at kanskje ikke alle andre bloggere deler denne bloggideologiske overbevsiningen? Hver enkelt bloggs verdi og relevans må først og fremst være et forhold mellom den aktuelle bloggeren og vedkommendes lesere. Hvis du skriver en kjendisblogg - vel så blir det vanskelig å late som om sentrale leverandører av sikt stoff ikke eksisterer.

  For min del skriver jeg om politikk. Jeg skriver ofte om saker som mange aviser skriver ganske likt om. Hvorfor skal jeg ikke da velge Dagbladet å lenke til - og på den måten få presentert bloggen for noen nye lesere?

  Jeg skal strekke meg så langt at jeg deler din irritasjon over bloggere som lenker til og/eller konsekvent lager overskrifter som ikke har noe relevans til innholdet de blogger om, eller artikkelen de lenker til.

  SvarSlett
 3. Skal man ikke ha sterke meninger om noe, føle sterkt for noe, mener du fredrik? Det virker som om det er det du sier. Jeg er jo fullt klar over at folk er uenig med meg. Min sterke uenighet med DEM er grunnen til at jeg skrev det jeg skrev.

  Jeg føler at jeg allerede har kommentert kommenterene deres.

  Man må gi bloggen en sjanse til å bli lest, ja. Jeg registrer meg også bloggrevyen, blant annet.

  Men det der twingly-greiene og å linke til elendige artikler i tide og utide er horing, rett og slett, og når folk selger seg selv så bør de få høre det, sier jeg.

  Nei, Fredrik du bør ikke gjøre det. Slett ikke.

  SvarSlett
 4. Twingly virker på meg som en ypperlig måte å korrigere eller fylle ut de bevisstløse allmennmediene du virker å mislike.

  Ser ikke helt problemet med at man tilbyr en slik måte for sine lesere å komme med sine syn på. Og dette på en måte som har et iboende potensiale til å bli mer verdifull enn "kommenter her".

  Synes bloggverdenen mangler en måte for bloggere å komme i kontakt med "allmuen" på. Twingly virker å løse dette. Om det er perfekt - sikkert ikke. Men jeg irriterer meg nå over de mediene som ikke har Twingly og som da implisitt trives med å leve i sin egen boble.

  SvarSlett
 5. Og jeg gjentar det jeg har sagt tidligere, at det er å spille på etablerte medias premisser.

  SvarSlett
 6. Syntes der kom mange flotte følelsesmessige utrykk, men klarte aldri å skjønne hva twingly-hore er. Siden innlegget ditt først og fremst handler om det så kan du ikke forklare oss uvitende mennesker hva det i bunn og grunn betyr.

  Skriver stor oppgave om prostitusjon til juss studiet mitt, og det dreier seg førts og fremst om moderne prostitusjon, aldri hørt om twingly hore...

  takk
  Maria

  SvarSlett
 7. Hei, Maria. først må jeg beklage at det tok så lang tid å svare deg, men jeg har ikke Internett hjemme og har ikke vært på nettet på over to uker.

  Twinglyhorer er de som skumleser etablert presse for å finne populære saker å linke til, for å øke besøkstallene på sidene sine og ikke nødvendigvis skriver om relevante saker. Ikke alle som bruker twinglytjenesten er nødvendigvis twinglyhorer.

  SvarSlett