søndag 5. april 2009

En typisk journalist?

Her er et utsnitt av Lars Akerhaugs artikkel i VG, om Michelle Obama og Carla Bruni-Sarkozy.

«De fikk kirken nesten for dem selv, ettersom den ligger innenfor den «røde sonen» som er innført i forbindelse med toppmtøet. De som ikke bor i området eller har noe der å gjøre, slippes ikke inn.

Presten i kirken viste dem rundt, mens Frankrikes førstekone, Carla Bruni-Sarkozy, oversatte til engelsk for hennes nye venninne Michelle.»

Det er helt utrolig at det går an å skrive feil på en slik måte og at det blir stående.

Det heter «De fikk kirken for seg selv» og «... oversatte til engelsk for sin nye venninne Michelle»

Dette er bare et tilfeldig utvalg av hva jeg fant i vredens gnag og dassbladet i dag. Nå er jeg vanligvis ikke så oppsatt på at alt skal stemme, heller ikke i språkbruk, men dette er helt klart enda et eksempel på den generelt dårlige nyhetsdekningen i begge avisene. Fjerdeklassinger gjør ikke slike elementære feil, og når både journalistene og de som skal finne feil ikke klarer å gjøre det riktig så blir det veldig avslørende.

Den tredje feilen er mer en feil, et hendelig uhell og ikke en gedigen tabbe, men de som er ansatt for å se etter feil burde fortsatt ha oppdaget det. En ting er at bloggere som ikke har noen å passe på seg skriver feil, men at et så stort apparat som det her er snakk om gjør det er noe helt annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar